SANGHJELPEN, Liv Stoveland

Klikk her for de beste sangøvelsene

Jeg er utdannet sanger og sangpedagog fra Agder musikk-konservatorium og har diplomstudiet som utøvende sanger fra Norges musikkhøgskole i Oslo. 

Da jeg var ferdig med Musikkhøgskolen var jeg så heldig å få jobb som sangpedagog på Kongsbakken videregående skole i Tromsø, og etter tre år i nord fikk jeg full jobb da de satte igang musikklinjen på Dahlske videregående skole i Grimstad - og her har jeg nå vært i 20 år! 

I tillegg til å undervise ungdom, underviser jeg også voksne - via mitt online sangkurs, som var det første norske sangkurset på nett. Jeg startet med dette til koret jeg dirigerte, og forstod fort at dette var noe mange hadde behov for. Stemmen er et av våre tydeligste avtrykk, og det er viktig å ta godt vare på den. De fleste av oss tenker ikke så mye over dette, men både stemmen vår og pusten vår er essensielle deler av den vi er, og fortjener mer oppmerksomhet enn de ofte får. Det er ikke alltid like lett å få tak i en sangpedagog som voksen, så dette er et tilbud til alle dem som ikke har tilgang på det. 

Sang er også en helt fantastisk aktivitet for HELE mennesket. Når vi synger aktiviserer vi pusten og lungene våre, magen vår kommer i bevegelse via pusten, og ikke minst bruker vi mye mer av stemmen vår enn når vi bare snakker. Sangen aktiviserer også hjernen vår og følelsene våre -ø ved hjelp av musikkens og tonenes svingninger. Så her er det mye trivsel og energi å hente!

Jeg syns det er veldig inspirerende og morsomt å undervise, men jeg kan ikke være en god nok sangpedagog uten selv å være en aktiv sanger! Derfor prøver jeg å synge så mye jeg kan, og har vært med på alt fra opera til gospel og jazz.

Jeg har utdanning som klassisk sanger, men det er kanskje i jazzen jeg trives aller best, men blir jeg spurt om å synge opera eller for eksempel Grieg - da sier jeg ikke nei! Jeg har i de senere år konsentrert meg om jazz i min solokarriere, og det har blitt to album gitt ut på Poncajazz forlag. Den første "Close Your Eyes" kom i 2010, og den andre "Solitary Moon"kom ut sommeren 2016.  Jeg har vært heldig å fått med meg sørlandets beste jazzmusikere, så om du vil lytte litt til musikken kan du gjøre det ved å klikke på bildet under!

SANGHJELPEN, Liv Gudrun Stoveland Woie, Org.nr: 882 696 022

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.