Syng for helsa!

Bruk stemmen din, den duger, og det at du bruker den kan faktisk gi deg bedre helse. 

Å synge hver dag er så sunt! Hvis du er en av oss som synger mye (og det  er helt toppers) har både du og vi andre det bedre i hverdagen. Hvis du tør å bruke stemmen din og synge - så blir det flere som også tør å synge litt mer enn de gjør til vanlig!

Har du noen gang blitt spurt om å stemme i en fellessang, eller om å synge solo? Og fått helt hetta, for tenk om du  ikke klarer det?  For du er jo ikke så flink som de andre til å synge...

Kristin, en kunde av meg fikk akkurat dette spørsmålet - og tenkte er du gal! Hun elsker jo å synge, men var redd hun ikke skulle være god nok. Men hun tok kontakt med meg istedenfor å takke å takke nei. Kristin har jo en kjempebra stemme, og etter at vi  hadde øvd på...

Les mer....

Blås liv i sangstemmen din!

Få  pusten til å vare gjennom hele sangen! 

Lær mer!

Har du fått med deg hva «støtte» vil si for stemmen din? Eller synger og snakker du i vei uten å vite hva støtte egentlig kan gjøre for deg? Uten god støtte blir stemmen din fort sliten og hes - det har vel alle opplevd, men visste du at stemmen din kan bli sliten og hes om du bruker for mye støtte også? Når vi bruker stemmen vår – i sang eller skuespill feks – bruker vi begrepet støtte. «For å nå frem med budskapet ditt må du bruke støtte!» Dette har du også hørt; men hva betyr det egentlig?

Pusten - eller luften er vårt viktigste redskap når vi synger, og for å få maksimalt ut av stemmen må vi bruke det vi kaller "støtte" for å porsjonere ut luften rett, så vi:

  1. Får luften til  å vare...
Les mer....

Er sangstemmen din i feriemodus?

 

Du kan finne tilbake til stemmen din og ekte sangglede!

Det er fortsatt ferie for mange, men det er ikke lenge til hverdagen er her - og til koret du går i starter opp igjen! Kanskje er du lærer, jobber i barnehage eller kanskje er du foredragsholder, og avhengig av stemmen. Da må den være i god form for å holde ut dagene.

Drømmer du om å synge sånn som du gjorde da du var yngre, eller rett og slett bare før sommerferien? Du kan finne tilbake til gleden ved å synge! Det er jeg helt sikker på! Ikke slå deg til ro med at stemmen din ikke virker som før, du kan få tilbake tryggheten og klangen og gleden du hadde ved å synge da du var yngre! Veldig ofte møter vi livet når vi blir voksne, og noe av det vi gjorde helt naturlig da vi var unge forsvinner – nesten helt umerkelig ... Som feks at vi løp til bussen - og rakk den, vi leste en bok på en natt – uten...

Les mer....
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.